Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Çocuklarla Doğru İletişim Sırrı Nedir ?

ASAYİŞ 30.05.2016 - 14:28, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Çocuklarla Doğru İletişim Sırrı Nedir ?

Çocuk; ilk eğitimini tabi ki ailesinden alır. Ailelerin çocuklarıyla kurduğu doğru iletişim şekli çocuğun ilerideki karakterini ve hayatını ortaya koyar.
Çocuk; ilk eğitimini tabi ki ailesinden alır. Ailelerin çocuklarıyla kurduğu doğru iletişim şekli çocuğun ilerideki karakterini ve hayatını ortaya koyar.   Ülkemizde olduğu gibi Nevşehir’de aileler, çocukları söz konusu olduğunda aşırı korumacı davranırlar.   Bu korumacı tavır bir yandan çocukta güven duygusu meydana getirir bir yandan da dış dünyanın şartlarına karşı çocuğun bilinçsiz olmasına, korunaksız kalmasına neden olur.   Psikolojik açıdan sağlıklı, karakteri oturmuş, hayatta dik durabilecek çocuklar yetiştirebilmek için çocuğun eğitimine özen gösterilmelidir. Bunun için şu tavsiyelerde bulunabiliriz:      *Anne ve babalar, çocuklarını başka çocuklarla kıyaslamaktan kaçınmalıdırlar.   *Çocuklarının olumlu yönlerini ön plana çıkarmalı, fakat bunu yaparken de aşırı ve yalan bir övgü durumu oluşturmamalıdırlar.   *Çocukların her istediği anında yerine getirilmemelidir.   *Çocuklara zaman ayırmalılar. Çocuklarıyla uzun zaman geçirmek yerine, kaliteli zaman geçirmeye çalışmalıdırlar.   *Çocukları eleştirmek veya onunla ilgili kendi kararlarını vermek yerine, çocuklarını dinlemeli ve onların da fikirlerini değerlendirmelidirler.   *Çocuklarına paylaşımcı olmayı öğretmelilerdir.   *Onlara birtakım yapabileceği görevler vererek, özgüvenlerinin gelişmesine yardım etmelidirler.  
Çocuk; ilk eğitimini tabi ki ailesinden alır. Ailelerin çocuklarıyla kurduğu doğru iletişim şekli çocuğun ilerideki karakterini ve hayatını ortaya koyar.

Çocuk; ilk eğitimini tabi ki ailesinden alır. Ailelerin çocuklarıyla kurduğu doğru iletişim şekli çocuğun ilerideki karakterini ve hayatını ortaya koyar.

 

Ülkemizde olduğu gibi Nevşehir’de aileler, çocukları söz konusu olduğunda aşırı korumacı davranırlar.

 

Bu korumacı tavır bir yandan çocukta güven duygusu meydana getirir bir yandan da dış dünyanın şartlarına karşı çocuğun bilinçsiz olmasına, korunaksız kalmasına neden olur.

 

Psikolojik açıdan sağlıklı, karakteri oturmuş, hayatta dik durabilecek çocuklar yetiştirebilmek için çocuğun eğitimine özen gösterilmelidir. Bunun için şu tavsiyelerde bulunabiliriz: 

 

 

*Anne ve babalar, çocuklarını başka çocuklarla kıyaslamaktan kaçınmalıdırlar.

 

*Çocuklarının olumlu yönlerini ön plana çıkarmalı, fakat bunu yaparken de aşırı ve yalan bir övgü durumu oluşturmamalıdırlar.

 

*Çocukların her istediği anında yerine getirilmemelidir.

 

*Çocuklara zaman ayırmalılar. Çocuklarıyla uzun zaman geçirmek yerine, kaliteli zaman geçirmeye çalışmalıdırlar.

 

*Çocukları eleştirmek veya onunla ilgili kendi kararlarını vermek yerine, çocuklarını dinlemeli ve onların da fikirlerini değerlendirmelidirler.

 

*Çocuklarına paylaşımcı olmayı öğretmelilerdir.

 

*Onlara birtakım yapabileceği görevler vererek, özgüvenlerinin gelişmesine yardım etmelidirler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.