MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Çocuğunu sünnet ettirmek isteyenlere önemli hatırlatma

SAĞLIK 12.10.2019 - 14:00, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Çocuğunu sünnet ettirmek isteyenlere önemli hatırlatma

İlimizin tanınmış hekimlerinden Dr. Süleyman Kurt, sünnet sezonunun başlaması nedeniyle aile velilerine önemli uyarılarda bulundu.
  NEVŞEHİR(MHA) İlimizin tanınmış hekimlerinden Dr. Süleyman Kurt, sünnet sezonunun başlaması nedeniyle aile velilerine önemli uyarılarda bulundu.   Sünnet için en ideal yaşın 03 Yaş altı ya da 06 yaş üzeri olduğunu kaydeden Dr. Süleyman Kurt, sünnetin küçük bir cerrahi müdahale olduğunun unutulmaması gerektiğini ve bir hekim tarafından yapılmasının çocuğun cinsel, fiziksel ve Psikolojik açıdan gelişimi için de büyük önem taşıdığını dile getirdi.   Kurt, “Öncelikle bir erkek çocuğunun hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu ailelerin bilmesi gerek. 03-06 Yaş aralığında psikolojik açıdan sünneti tavsiye etmiyorum. Sünnetin küçük bir cerrahi müdahale olduğu da asla unutulmamalı. Bu yüzden sünnetin yapıldığı yer ve hijyen ortamı kesinlikle unutulmamalı. Çocuklarının sağlığı, fiziki ve psikolojik gelişimi için ailelerin sünnet konusunu dikkate almaları gerekiyor. Bu işi yapan kişinin profesyonel bir hekim olması büyük önem arz etmekte. Veliler psikolojik açıdan sünnet öncesi çocuklarını bu duruma iyi hazırlamalı. Onun gelişi için sünnetin ne kadar önemli olduğunu iyi anlatmalı. Sünnetin bir çocuğun cinsel açıdan gelişimi için de bir mihenk taşı olduğu iyi vurgulanmalı. Sünnet olmayan çocuklarda oldukça ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor. Özellikle Penis ucunda yanmalar, tıkanmalar, idrarını yaparken yanmalar görülüyor. İleri safhalarda ise renal problemlere kadar sorunlar yaşanabiliyor. Sünnet için ideal yaş olarak ya 3 yaşından önce, ya da 6 yaşından sonraki süreçte sünnetin yapılmasını öneriyoruz” ifadelerinde bulundu.
İlimizin tanınmış hekimlerinden Dr. Süleyman Kurt, sünnet sezonunun başlaması nedeniyle aile velilerine önemli uyarılarda bulundu.

 

NEVŞEHİR(MHA) İlimizin tanınmış hekimlerinden Dr. Süleyman Kurt, sünnet sezonunun başlaması nedeniyle aile velilerine önemli uyarılarda bulundu.

 


Sünnet için en ideal yaşın 03 Yaş altı ya da 06 yaş üzeri olduğunu kaydeden Dr. Süleyman Kurt, sünnetin küçük bir cerrahi müdahale olduğunun unutulmaması gerektiğini ve bir hekim tarafından yapılmasının çocuğun cinsel, fiziksel ve Psikolojik açıdan gelişimi için de büyük önem taşıdığını dile getirdi.

 


Kurt, “Öncelikle bir erkek çocuğunun hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu ailelerin bilmesi gerek. 03-06 Yaş aralığında psikolojik açıdan sünneti tavsiye etmiyorum. Sünnetin küçük bir cerrahi müdahale olduğu da asla unutulmamalı. Bu yüzden sünnetin yapıldığı yer ve hijyen ortamı kesinlikle unutulmamalı. Çocuklarının sağlığı, fiziki ve psikolojik gelişimi için ailelerin sünnet konusunu dikkate almaları gerekiyor. Bu işi yapan kişinin profesyonel bir hekim olması büyük önem arz etmekte. Veliler psikolojik açıdan sünnet öncesi çocuklarını bu duruma iyi hazırlamalı. Onun gelişi için sünnetin ne kadar önemli olduğunu iyi anlatmalı. Sünnetin bir çocuğun cinsel açıdan gelişimi için de bir mihenk taşı olduğu iyi vurgulanmalı. Sünnet olmayan çocuklarda oldukça ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor. Özellikle Penis ucunda yanmalar, tıkanmalar, idrarını yaparken yanmalar görülüyor. İleri safhalarda ise renal problemlere kadar sorunlar yaşanabiliyor. Sünnet için ideal yaş olarak ya 3 yaşından önce, ya da 6 yaşından sonraki süreçte sünnetin yapılmasını öneriyoruz” ifadelerinde bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.