MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Çiftçi, 'İstiklal Marşımız 100. yaşında'

GÜNCEL 12.03.2021 - 11:32, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Çiftçi, 'İstiklal Marşımız 100. yaşında'

Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftçi, İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
  NEVŞEHİR(MHA) Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftçi, İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.     Başkan Çiftçi, “Bugün İstiklal Marşımızın Meclis’te kabulünün 100. yıl dönümüdür. 12 Mart, milletimizin İstiklal Marşı ile bütün emperyalistlere muhtıra verdiği tarih; silah üstünlüklerine ve kalabalık ordularına güvenerek milletimizi dize getirecekleri yanılgısı içinde olan işgalci devletlere bir meydan okumadır. İstiklal Marşımızın önemi, hayatımızdaki fonksiyonu bizim varlık temelimiz olmasıdır. İstiklal, bizim vazgeçemeyeceğimiz varlık şartlarımızın başında gelmektedir: “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım/ Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!”. İstiklal Marşı, Cumhuriyet daha kurulmadan milletin irade ve bağımsızlığının kurumsal yapısı olan Meclis’te 12 Mart 1921’de, bütün mebusların katıldığı genel kurulda, görülmemiş bir ilgi ve tezahüratla kabul edilmiştir. Çünkü bu marş, en az yüzyıldır devam eden çözülme sürecinin ardından bütün mahkûmiyet, mahrumiyet ve mağduriyetlere, bütün örselenmişliğe, ezilmişliğe, çaresizliğe, güvensizliğe tarihî bir silkinişle karşı koyup emperyalizme meydan okumanın en net, en açık ifadesidir İstiklal Marşımızın Meclis’te millî marş olarak kabul edilişinin 100. yılında, Millî Mücadele şehitlerimizi ve Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. 
Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftçi, İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

NEVŞEHİR(MHA) Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftçi, İstiklal Marşımızın kabulünün yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.  

 

Başkan Çiftçi, “Bugün İstiklal Marşımızın Meclis’te kabulünün 100. yıl dönümüdür. 12 Mart, milletimizin İstiklal Marşı ile bütün emperyalistlere muhtıra verdiği tarih; silah üstünlüklerine ve kalabalık ordularına güvenerek milletimizi dize getirecekleri yanılgısı içinde olan işgalci devletlere bir meydan okumadır. İstiklal Marşımızın önemi, hayatımızdaki fonksiyonu bizim varlık temelimiz olmasıdır. İstiklal, bizim vazgeçemeyeceğimiz varlık şartlarımızın başında gelmektedir: “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım/ Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!”. İstiklal Marşı, Cumhuriyet daha kurulmadan milletin irade ve bağımsızlığının kurumsal yapısı olan Meclis’te 12 Mart 1921’de, bütün mebusların katıldığı genel kurulda, görülmemiş bir ilgi ve tezahüratla kabul edilmiştir. Çünkü bu marş, en az yüzyıldır devam eden çözülme sürecinin ardından bütün mahkûmiyet, mahrumiyet ve mağduriyetlere, bütün örselenmişliğe, ezilmişliğe, çaresizliğe, güvensizliğe tarihî bir silkinişle karşı koyup emperyalizme meydan okumanın en net, en açık ifadesidir İstiklal Marşımızın Meclis’te millî marş olarak kabul edilişinin 100. yılında, Millî Mücadele şehitlerimizi ve Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.