MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

CHP Milletvekili Sarıaslan, 'Nevşehir Yok Olmasın'

SİYASET 12.10.2018 - 17:06, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

CHP Milletvekili Sarıaslan, 'Nevşehir Yok Olmasın'

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, düzenlediği basın toplantısında, Nevşehir’e yapılacak olan jeotermallerin Nevşehir’i yok edeceğini söyledi.
  CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan CHP Nevşehir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Nevşehir’de yapılan projelere getirdiği bakış açılarıyla dikkat çekti.   CHP Nevşehir İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Nevşehir Milletvekili Sarıaslan ve İl Başkanı Kamil Gülmez vatandaşların çeşitli sorunlarının giderilmesi için diğer parti milletvekilleriyle çalışabileceğini söyledi. Sarıaslan, konuşmasına Gülbahçe Parkı’nın yıkılmasına yönelik tepkilerini ifade ederek ‘‘ Dünyada artık herkesin yeşil alan istediği bir dönemde Nevşehir’ in güzide bir alanını yok etmeyi doğru bulmuyorum’’  dedi.   Nevşehir’e yapılacak en büyük kötülük ‘‘Jeotermal Santraller’’   CHP Nevşehir milletvekili Faruk Sarıaslan Pazartesi günü İl Özel İdaresinde gerçekleştirilecek olan jeotermal santraller ile ilgili ihalede alınacak kararlar hakkında açıklamada bulundu. Sarıaslan, “Kozaklı,Ürgüp,Derinkuyu,Avanos ve Acıgöl ilçelerinde sıcak su araması yapılmış ve  jeotermal santraller kurulacak.Bunun yapılması demek Nevşehir’in felaketi demek.Hep birlikte buna karşı çıkmamız lazım. 15 Ekim günü İl Özel İdaresinde bu karar alınacak.Bu gerçekleşirse Nevşehir elden gidiyor demektir. Çünkü jeotermal santrallerin olduğu yerde  doğa mahvoluyor. Konuyla ilgili meclise soru önergesiya da araştırma önergesi vereceğim.Kapadokya dünyanın göz bebeği.Turizme resmen balta vuruyorsunuz demektir. Eğer bu santraller Nevşehir’de enerji ihtiyacı varda onu karşılamak için  yapılıyorsa anlamsız,beyhude. Çünkü güneş enerjisinin en yoğun kullanılabileceği yer Nevşehir’in Derinkuyu ilçesi ve çıkışıdır.Bu resmen Nevşehir ‘e yapılabilecek en büyük kötülüktür. Nevşehir hepimizin.Nevşehir’in yok oluşu önlenmez ise en az 20 milletvekili ile bu işi protesto edeceğiz.Yangından mal kaçırır gibi bu nasıl bir şey. Halkın haberi yok. Kimsenin haberi yok.Halkı bilinçlendirelim.Bu konuda üzerime düşeni yapmaya hazırım. Nevşehir’in sorunu benim sorunum” dedi.   Sarıaslan Vali Aktaş’a Çağrı da Bulundu   Vali Beye de çağrıda bulunuyorum. Bu ihaleyi gerçekleştirirlerse en kısa sürede en az 20 milletvekili ile beraber buraya geleceğiz, ilçelerimizde basın toplantısı yapacağız, halkı bilgilendireceğiz. Kozaklı’da kaplıca, Ürgüp ve Avanos’ta turizm bitecek, Acıgöl’de insanlar yaşayamaz hale gelecek ,kayalar eriyecek.Bunun sonucunda da bin yıllık tarih yok olacak. ’’
CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, düzenlediği basın toplantısında, Nevşehir’e yapılacak olan jeotermallerin Nevşehir’i yok edeceğini söyledi.

 

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan CHP Nevşehir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Nevşehir’de yapılan projelere getirdiği bakış açılarıyla dikkat çekti.

 

CHP Nevşehir İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Nevşehir Milletvekili Sarıaslan ve İl Başkanı Kamil Gülmez vatandaşların çeşitli sorunlarının giderilmesi için diğer parti milletvekilleriyle çalışabileceğini söyledi. Sarıaslan, konuşmasına Gülbahçe Parkı’nın yıkılmasına yönelik tepkilerini ifade ederek ‘‘ Dünyada artık herkesin yeşil alan istediği bir dönemde Nevşehir’ in güzide bir alanını yok etmeyi doğru bulmuyorum’’  dedi.

 

Nevşehir’e yapılacak en büyük kötülük ‘‘Jeotermal Santraller’’

 

CHP Nevşehir milletvekili Faruk Sarıaslan Pazartesi günü İl Özel İdaresinde gerçekleştirilecek olan jeotermal santraller ile ilgili ihalede alınacak kararlar hakkında açıklamada bulundu. Sarıaslan, “Kozaklı,Ürgüp,Derinkuyu,Avanos ve Acıgöl ilçelerinde sıcak su araması yapılmış ve  jeotermal santraller kurulacak.Bunun yapılması demek Nevşehir’in felaketi demek.Hep birlikte buna karşı çıkmamız lazım. 15 Ekim günü İl Özel İdaresinde bu karar alınacak.Bu gerçekleşirse Nevşehir elden gidiyor demektir. Çünkü jeotermal santrallerin olduğu yerde  doğa mahvoluyor. Konuyla ilgili meclise soru önergesiya da araştırma önergesi vereceğim.Kapadokya dünyanın göz bebeği.Turizme resmen balta vuruyorsunuz demektir. Eğer bu santraller Nevşehir’de enerji ihtiyacı varda onu karşılamak için  yapılıyorsa anlamsız,beyhude. Çünkü güneş enerjisinin en yoğun kullanılabileceği yer Nevşehir’in Derinkuyu ilçesi ve çıkışıdır.Bu resmen Nevşehir ‘e yapılabilecek en büyük kötülüktür. Nevşehir hepimizin.Nevşehir’in yok oluşu önlenmez ise en az 20 milletvekili ile bu işi protesto edeceğiz.Yangından mal kaçırır gibi bu nasıl bir şey. Halkın haberi yok. Kimsenin haberi yok.Halkı bilinçlendirelim.Bu konuda üzerime düşeni yapmaya hazırım. Nevşehir’in sorunu benim sorunum” dedi.

 

Sarıaslan Vali Aktaş’a Çağrı da Bulundu

 

Vali Beye de çağrıda bulunuyorum. Bu ihaleyi gerçekleştirirlerse en kısa sürede en az 20 milletvekili ile beraber buraya geleceğiz, ilçelerimizde basın toplantısı yapacağız, halkı bilgilendireceğiz. Kozaklı’da kaplıca, Ürgüp ve Avanos’ta turizm bitecek, Acıgöl’de insanlar yaşayamaz hale gelecek ,kayalar eriyecek.Bunun sonucunda da bin yıllık tarih yok olacak. ’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.