MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Çetin, 'Vefatının 84. yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve minnetle anıyoruz'

GÜNCEL 28.12.2020 - 10:31, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Çetin, 'Vefatının 84. yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve minnetle anıyoruz'

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, vefatının 84. yıl dönümünde Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anarak şunları söyledi:
  NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, vefatının 84. yıl dönümünde Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anarak şunları söyledi: "Milli  mücadelede yazılarıyla, konuşmalarıyla Anadolu’da ateşi körükleyen, Türk milletinin bağımsızlığını her şeyden önde tutan, vatan topraklarının tek bir karışının zarar görmemesi için sömürgeci güçlere karşı her zaman dik bir duruş sergileyen vatan şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı milletimizin yüreğine işledi. “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım” diye haykırarak varoluş mücadelesini gerçekleştiren Türk milleti, Mehmet Akif Ersoy’a sonsuz minnet duymaktadır. Millî Şairimiz Mehmet Akif, İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edildiğini duyunca; köyleri, kasabaları, şehirleri dolaşmış; camilerde, köy kahvelerinde ve sokaklarda konuşmalar yapmış ve şiirler söylemiştir. Dinlenmeden, yorulmadan Anadolu'yu adım adım dolaşarak, halkı uyarmaya ve uyandırmaya çalışmıştır. Gücünü ve samimiyetini milletine duyduğu sevgisinden alan milli şairimiz, menfaatlerinin peşinde değil, vatanının dertlerinin peşinde ömrünü adamıştı. Mehmet Akif Ersoy, son nefesine kadar milletinin duygu, düşünce ve problemlerine tercüman olmaya çalışmıştır. Bu bakımdan da şiirlerinde ağıt, kahır ve sitem vardır. Akif'i üzen birçok millî mesele, maalesef bugün de varlığını sürdürmektedir. İşte bu sebeple Akif'in yazdıkları değerlerini daha da artırarak korumaktadır. Akif, âdeta sadece yaşadığı günleri ve dünleri değil de, bugünleri, hatta gelecek günleri anlatmıştır. Gelecek nesillere ışık tutması açısından Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, eserleri evlatlarımıza daha fazla öğretilmelidir. Ülkeyi felaketin eşiğinden kurtaran kahramanlarımızı anlatmadığımız sürece, Türk genci vatan sevgisinden bihaber yetişecektir. Böyle bir riski göze alabilecek bir coğrafyada ve düzende yaşamıyoruz. O yüzden ilgilileri bu konularda daha duyarlı ve sorumlu davranmaya davet ediyorum. Bu topraklarda Mehmet Akif Ersoy gibi yüce şahsiyetleri yetiştiren ülkemiz, birlik ve beraberliğine göz dikenlerin kirli oyunlarını da bertaraf edecektir. Milletimizin dün ve bugün olduğu gibi, yarın da bir ve beraber olmasına hiçbir güç engel olamayacaktır.  Bu vesileyle İstiklal Marşımızı bize kazandıran Büyük Şaire bir kez daha şükranlarımızı sunuyor; Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle anıyoruz." 
Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, vefatının 84. yıl dönümünde Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anarak şunları söyledi:

 

NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, vefatının 84. yıl dönümünde Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anarak şunları söyledi: "Milli  mücadelede yazılarıyla, konuşmalarıyla Anadolu’da ateşi körükleyen, Türk milletinin bağımsızlığını her şeyden önde tutan, vatan topraklarının tek bir karışının zarar görmemesi için sömürgeci güçlere karşı her zaman dik bir duruş sergileyen vatan şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı milletimizin yüreğine işledi. “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım” diye haykırarak varoluş mücadelesini gerçekleştiren Türk milleti, Mehmet Akif Ersoy’a sonsuz minnet duymaktadır. Millî Şairimiz Mehmet Akif, İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edildiğini duyunca; köyleri, kasabaları, şehirleri dolaşmış; camilerde, köy kahvelerinde ve sokaklarda konuşmalar yapmış ve şiirler söylemiştir. Dinlenmeden, yorulmadan Anadolu'yu adım adım dolaşarak, halkı uyarmaya ve uyandırmaya çalışmıştır. Gücünü ve samimiyetini milletine duyduğu sevgisinden alan milli şairimiz, menfaatlerinin peşinde değil, vatanının dertlerinin peşinde ömrünü adamıştı. Mehmet Akif Ersoy, son nefesine kadar milletinin duygu, düşünce ve problemlerine tercüman olmaya çalışmıştır. Bu bakımdan da şiirlerinde ağıt, kahır ve sitem vardır. Akif'i üzen birçok millî mesele, maalesef bugün de varlığını sürdürmektedir. İşte bu sebeple Akif'in yazdıkları değerlerini daha da artırarak korumaktadır. Akif, âdeta sadece yaşadığı günleri ve dünleri değil de, bugünleri, hatta gelecek günleri anlatmıştır. Gelecek nesillere ışık tutması açısından Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, eserleri evlatlarımıza daha fazla öğretilmelidir. Ülkeyi felaketin eşiğinden kurtaran kahramanlarımızı anlatmadığımız sürece, Türk genci vatan sevgisinden bihaber yetişecektir. Böyle bir riski göze alabilecek bir coğrafyada ve düzende yaşamıyoruz. O yüzden ilgilileri bu konularda daha duyarlı ve sorumlu davranmaya davet ediyorum. Bu topraklarda Mehmet Akif Ersoy gibi yüce şahsiyetleri yetiştiren ülkemiz, birlik ve beraberliğine göz dikenlerin kirli oyunlarını da bertaraf edecektir. Milletimizin dün ve bugün olduğu gibi, yarın da bir ve beraber olmasına hiçbir güç engel olamayacaktır. 

Bu vesileyle İstiklal Marşımızı bize kazandıran Büyük Şaire bir kez daha şükranlarımızı sunuyor; Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle anıyoruz." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.