Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Bursa Müftüsü Nevşehirde Öğrenciler İle Söyleyişi Yaptı

NEVŞEHİR 05.05.2016 - 13:32, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Bursa Müftüsü Nevşehirde Öğrenciler İle Söyleyişi Yaptı

Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Nevşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen söyleyişe katıldı.
Nevşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen söyleyişe Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay katıldı.   Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, İmam Hatipli Marşı eşliğinde, öğrencilerin oluşturduğu koridorda çiçeklerle ve coşkuyla karşılandı. “Bir âlim; “İnsan ağaç gibidir; sulanmazsa yaprağı dökülür, kökü kurur. İnsana can veren su ilimdir.” diyor. Biz de talebelerimizi vahiy suyuyla, ilim suyuyla besleyecek mümtaz şahsiyetleri okulumuza davet ediyoruz ki; onların ilimleri ile kendilerine hak ve hakikat yolunda bir yol çizebilsinler ve ''Kendini, şehrini ülkeni geliştir. Yetmez , dünyayı değiştir!'' vizyonumuza uygun davranış sergileyebilsinler.'' ifadesi ile açılış konuşmasında söyleşinin amaçlarını vurgulayan Okul Müdiresi Senem Aydoğan, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’a katılımları için teşekkür etti.      “İmam Hatipli Olmak” konusu üzerinde öğrencilere konuşma yapan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, insan, gençlik, Peygamberimizin gençlere verdiği önem, müzik, üniversite tercihleri gibi konularda öğrencilerin sorularını cevapladı. Bursa İl Müftüsü Ay, ''Sana göre, bana göre...''gibi ifadelerin yanlış olduğunu, ''Allah ve Rasulüne göre''konuşmaya başlanması gerektiğini hatırlatarak öğrencilere kendilerini yetiştirmeleri için bol biyografi okumalarını tavsiye etti. Müzik kelimesinin Latince ''Meleklerin Dili'' anlamına geldiğini, alimlerimizin müzik eşliğinde haram işlenilmesi endişesinden Emeviler döneminde haram fetvasını verdikleri fakat ayet-i kerimede ''Lahn ile Kur'an okuyunuz...''buyrulduğunu ve Osmanlıda padişahlarımızın mehter takımını saygıdan ayakta dinlediğini hatırlatarak musikinin bir tebliğ aracı olduğunu söyledi.     Nevşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdiresi Senem Aydoğan'ın Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’a hediye takdim etti. 
Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Nevşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen söyleyişe katıldı.

Nevşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen söyleyişe Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay katıldı.

 

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, İmam Hatipli Marşı eşliğinde, öğrencilerin oluşturduğu koridorda çiçeklerle ve coşkuyla karşılandı. “Bir âlim; “İnsan ağaç gibidir; sulanmazsa yaprağı dökülür, kökü kurur. İnsana can veren su ilimdir.” diyor. Biz de talebelerimizi vahiy suyuyla, ilim suyuyla besleyecek mümtaz şahsiyetleri okulumuza davet ediyoruz ki; onların ilimleri ile kendilerine hak ve hakikat yolunda bir yol çizebilsinler ve ''Kendini, şehrini ülkeni geliştir. Yetmez , dünyayı değiştir!'' vizyonumuza uygun davranış sergileyebilsinler.'' ifadesi ile açılış konuşmasında söyleşinin amaçlarını vurgulayan Okul Müdiresi Senem Aydoğan, Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’a katılımları için teşekkür etti.

 

 

 “İmam Hatipli Olmak” konusu üzerinde öğrencilere konuşma yapan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, insan, gençlik, Peygamberimizin gençlere verdiği önem, müzik, üniversite tercihleri gibi konularda öğrencilerin sorularını cevapladı. Bursa İl Müftüsü Ay, ''Sana göre, bana göre...''gibi ifadelerin yanlış olduğunu, ''Allah ve Rasulüne göre''konuşmaya başlanması gerektiğini hatırlatarak öğrencilere kendilerini yetiştirmeleri için bol biyografi okumalarını tavsiye etti. Müzik kelimesinin Latince ''Meleklerin Dili'' anlamına geldiğini, alimlerimizin müzik eşliğinde haram işlenilmesi endişesinden Emeviler döneminde haram fetvasını verdikleri fakat ayet-i kerimede ''Lahn ile Kur'an okuyunuz...''buyrulduğunu ve Osmanlıda padişahlarımızın mehter takımını saygıdan ayakta dinlediğini hatırlatarak musikinin bir tebliğ aracı olduğunu söyledi.

 

 

Nevşehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdiresi Senem Aydoğan'ın Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’a hediye takdim etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.