Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Benzin ve motorine indirim

TÜRKİYE GÜNDEMİ 29.06.2020 - 17:27, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Benzin ve motorine indirim

Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre satış fiyatına 12 kuruş, motorinin ise 17 kuruş indirim yapıldı.
  Petrol fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle uluslararası piyasalarda benzinde yaşanan düşüş sonrası Akaryakıt ürünlerinden benzine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 12, motorine ise 17 kuruş indirim gelmesi bekleniyordu. Epgis'ten yapılan açıklamaya göre 30/06/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere pompa fiyatlarında benzinde 12 kuruş, motorinde ise 17 kuruş indirim yapıldı.   AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?   Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.   Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.  
Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre satış fiyatına 12 kuruş, motorinin ise 17 kuruş indirim yapıldı.

 

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle uluslararası piyasalarda benzinde yaşanan düşüş sonrası Akaryakıt ürünlerinden benzine bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 12, motorine ise 17 kuruş indirim gelmesi bekleniyordu. Epgis'ten yapılan açıklamaya göre 30/06/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere pompa fiyatlarında benzinde 12 kuruş, motorinde ise 17 kuruş indirim yapıldı.

 

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

 

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

 

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.