Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Başkan Süslü'den Mevlana Haftası mesajı

GÜNCEL 07.12.2020 - 11:07, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Başkan Süslü'den Mevlana Haftası mesajı

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü Mevlana Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
  Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü Mevlana Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.   Başkan Osman Süslü mesajında; “Mevlana Celaleddin-i Rumi yalnızca bizlerin değil; artık tüm dünyanın gönül coğrafyasının sultanları arasında kabul görmüş bir şahsiyettir. Tüm İslam Alemi’ne ve ardından Batı dünyasına ulaşan fikir ve düşünceleriyle ‘şark bilgeliği’nin en önemli simalarından birisi haline gelmiştir.   “İnsan yaratılmışların en şereflisidir” düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür.   Bu duygu ve düşüncelerle şefkatin ve merhametin ete kemiğe bürünmüş hali, inancı estetikle harmanlayan büyük mutasavvıf Hazreti Mevlâna'yı 747. vuslat yıl dönümünün millet olarak birlik, beraberlik, kardeşlik ve dünya barışının tesisine vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.   
Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü Mevlana Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü Mevlana Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Başkan Osman Süslü mesajında; “Mevlana Celaleddin-i Rumi yalnızca bizlerin değil; artık tüm dünyanın gönül coğrafyasının sultanları arasında kabul görmüş bir şahsiyettir. Tüm İslam Alemi’ne ve ardından Batı dünyasına ulaşan fikir ve düşünceleriyle ‘şark bilgeliği’nin en önemli simalarından birisi haline gelmiştir.

 

“İnsan yaratılmışların en şereflisidir” düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür.

 

Bu duygu ve düşüncelerle şefkatin ve merhametin ete kemiğe bürünmüş hali, inancı estetikle harmanlayan büyük mutasavvıf Hazreti Mevlâna'yı 747. vuslat yıl dönümünün millet olarak birlik, beraberlik, kardeşlik ve dünya barışının tesisine vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.