MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Başkan İbaş ’tan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

GÜNCEL 17.03.2021 - 16:52, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Başkan İbaş ’tan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
  Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.   Başkan İbaş, “18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan, varını yoğunu ortaya koyan bir milletin bağımsızlığı ve egemenliği için destan yazdığı bir zaferdir. Bu zafer, dünya tarihini değiştiren ve Türk milletinin özgürlüğü için her şeyi yapacağını tüm dünyaya gösteren bir dönüm noktasıdır. Çanakkale Savaşı, yorgun düşmüş bir milletin tarihe 'Çanakkale Geçilmez' diye yazdırdığı var olma mücadelesidir. Yokluk ve yoksulluk içindeki Türk Milleti, çağın en güçlü devletleri ve onların üstün silahlarına karşı henüz gençliğine hatta çocukluğuna bile doyamadan cepheye koşan on binlerce isimsiz kahramanla Çanakkale'yi geçilmez kılmıştır. Bu zafer; korkuya teslim olmayan, özgürlük ve bağımsızlık uğruna hiç kimseye boyun eğmeyen yüce Türk Milletin asil ruhunun en güzel göstergesidir. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde akılla, inançla, imanla ve özgürlük sevdasıyla savaşan Türk ordusuyla baş etmenin mümkün olmadığını bir kez daha görüyoruz. Bu zaferle birlikte ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü tarihe altın harflerle geçmiştir. Ordumuz ve milletimiz canını verir ama toprağından bir karış vermez. Yüz yıllar geçse de Çanakkale Zaferi, tarihin yazdığı en büyük zaferlerden ve destanlardan birisi olarak anılmaya devam edecektir. Gururla andığımız Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde başta ebedi Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk ordusunun kahraman mensuplarını, aziz Türk milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.  
Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Başkan İbaş, “18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarını korumak için şahlanan, varını yoğunu ortaya koyan bir milletin bağımsızlığı ve egemenliği için destan yazdığı bir zaferdir. Bu zafer, dünya tarihini değiştiren ve Türk milletinin özgürlüğü için her şeyi yapacağını tüm dünyaya gösteren bir dönüm noktasıdır. Çanakkale Savaşı, yorgun düşmüş bir milletin tarihe 'Çanakkale Geçilmez' diye yazdırdığı var olma mücadelesidir. Yokluk ve yoksulluk içindeki Türk Milleti, çağın en güçlü devletleri ve onların üstün silahlarına karşı henüz gençliğine hatta çocukluğuna bile doyamadan cepheye koşan on binlerce isimsiz kahramanla Çanakkale'yi geçilmez kılmıştır. Bu zafer; korkuya teslim olmayan, özgürlük ve bağımsızlık uğruna hiç kimseye boyun eğmeyen yüce Türk Milletin asil ruhunun en güzel göstergesidir. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde akılla, inançla, imanla ve özgürlük sevdasıyla savaşan Türk ordusuyla baş etmenin mümkün olmadığını bir kez daha görüyoruz. Bu zaferle birlikte ‘Çanakkale Geçilmez’ sözü tarihe altın harflerle geçmiştir. Ordumuz ve milletimiz canını verir ama toprağından bir karış vermez. Yüz yıllar geçse de Çanakkale Zaferi, tarihin yazdığı en büyük zaferlerden ve destanlardan birisi olarak anılmaya devam edecektir. Gururla andığımız Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde başta ebedi Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk ordusunun kahraman mensuplarını, aziz Türk milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.