MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Başbakan Açıkladı, OHAL Ne Zaman Bitecek ?

TÜRKİYE GÜNDEMİ 28.11.2016 - 12:37, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Başbakan Açıkladı, OHAL Ne Zaman Bitecek ?

Başbakan Binali Yıldırım, OHAL'in Başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliğine dair referanduma gidilmeden önce kaldırılacağını açıkladı.
Başbakan Binali Yıldırım, OHAL'in Başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliğine dair referanduma gidilmeden önce kaldırılacağını açıkladı.   Hürriyet gazetesinde yayınlanan yazısında Fatih Çekirge, Başbakan Yıldırım ile olan söyleşisini aktardı.   Çekirge'nin 'Başbakan'dan önemli açıklamalar' başlıklı yazısında OHAL'e dair önemli açıklamalar yer aldı.   Geçtiğimiz günlerde ‘Sağlık Zirvesi'nde konuşan Binali Yıldırım, 2017'de OHAL'in kaldırılacağını söylemişti. Yıldırım, bu önemli bilgiye de açıklık getirdi ve kesin olmadığını ifade etti.   Yıldırım'ın konu ile ilgili açıklamaları şöyle;   "REFERANDUM ÖNCESİ OHAL KALDIRILIR"   "Tabii hemen 2017'ye girer girmez kaldırılacak diye bir şey yok. Bu daha çok referanduma gitmeden OHAL'in kaldırılması düşüncesidir." "Biraz daha açar mısınız?" "Şimdi, referandum olması halinde, elbette kimseye, (OHAL altında seçime gidildi… OHAL şartlarında referandum yapıldı) gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz. Bu nedenle referandum öncesi OHAL kaldırılır diye düşünüyorum."   OHAL NE ZAMAN İLAN EDİLDİ?   15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimi ardından 21 Temmuz'da OHAL ilan edilmişti. 19 Ekim'de ise 90 günlüğüne uzatıldı.   REFERANDUM NE ZAMAN?   Referandum konusunda sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Bir tarih veremem ama önümüzdeki yılın ilk yarısında Yeni Anayasa teklifi halkın önüne gelebilir." açıklamasında bulundu. 
Başbakan Binali Yıldırım, OHAL'in Başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliğine dair referanduma gidilmeden önce kaldırılacağını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, OHAL'in Başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliğine dair referanduma gidilmeden önce kaldırılacağını açıkladı.
 

Hürriyet gazetesinde yayınlanan yazısında Fatih Çekirge, Başbakan Yıldırım ile olan söyleşisini aktardı.

 

Çekirge'nin 'Başbakan'dan önemli açıklamalar' başlıklı yazısında OHAL'e dair önemli açıklamalar yer aldı.

 

Geçtiğimiz günlerde ‘Sağlık Zirvesi'nde konuşan Binali Yıldırım, 2017'de OHAL'in kaldırılacağını söylemişti. Yıldırım, bu önemli bilgiye de açıklık getirdi ve kesin olmadığını ifade etti.

 

Yıldırım'ın konu ile ilgili açıklamaları şöyle;

 

"REFERANDUM ÖNCESİ OHAL KALDIRILIR"

 

"Tabii hemen 2017'ye girer girmez kaldırılacak diye bir şey yok. Bu daha çok referanduma gitmeden OHAL'in kaldırılması düşüncesidir." "Biraz daha açar mısınız?" "Şimdi, referandum olması halinde, elbette kimseye, (OHAL altında seçime gidildi… OHAL şartlarında referandum yapıldı) gibi bir söz söyleme fırsatı vermeyiz. Bu nedenle referandum öncesi OHAL kaldırılır diye düşünüyorum."

 

OHAL NE ZAMAN İLAN EDİLDİ?

 

15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimi ardından 21 Temmuz'da OHAL ilan edilmişti. 19 Ekim'de ise 90 günlüğüne uzatıldı.

 

REFERANDUM NE ZAMAN?

 

Referandum konusunda sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Bir tarih veremem ama önümüzdeki yılın ilk yarısında Yeni Anayasa teklifi halkın önüne gelebilir." açıklamasında bulundu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.