MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Bakandan Bankalara Acımayacağız !

GÜNCEL 19.01.2017 - 17:13, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Bakandan Bankalara Acımayacağız !

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, yüksek faiz uygulayan ve gününden önce kredi çağıran bankaları uyardı, "Kendi listeme bakarım" diyen bankalara da acımayacağız. dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, yüksek faiz uygulayan ve gününden önce kredi çağıran bankaları uyardı, "Kendi listeme bakarım" diyen bankalara da acımayacağız. dedi.   Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkcii sicil affıyla ilgili bilgiler verirken, yüksek faiz uygulayan ve gününden önce kredi çağıran bankalara çok sert uyarıda bulundu.   Sicil affından 12,5 milyona yakın kurum ve işletme bundan faydalanacak. Çekini, kredisini, kredi kartını ödeyemeyenler, sonradan ödese dahi 5 sene kara listeye giriyor. Buralarda yazıldığı için de ikinci krediyi alamıyorlardı.   Yeni düzenlemeyle çeklerinizi, senetlerinizi, borçlarınızı ödemişseniz veya 6 ay içinde öderseniz sicil banka tarafından dikkate alınmayacak.   Size yeni bir beyaz sayfa açılacak. Yeniden kredi kartı, kredi, ticari kredi kullanabileceksiniz. Bankaların uygulamaları çok önemli. Resmi Gazete'de çıktıktan sonra da dikkatli şekilde izleyeceğiz.   BANKALARA SERT UYARI   "Kendi listeme bakarım" diyen bankalara da acımayacağız. Biz insanlarımızın hayatına beyaz sayfayla başlamasını istiyoruz. Biz esnafa yeni krediler vereceğiz. 0 faizli kredileri kullanamadığını görüyoruz bazı esnafların. Özellikle KOBİ ve esnaflar için çok önemli bunlar" dedi. Bankaların faizlerine ilişkin de görüş veren Tüfenkci, "Cumhurbaşkanımız tarafından uyarılar yapılıyor. Piyasa şartlarını zorlayan bankalarla ilgili uyarılar yapıyor. Bankanın haksız kazança yol açmaması gerekir. Gününden önce kredileri çağırma gibi, leasing kredilerini günü gelmeden çağırmalarını doğru bulmuyoruz. Bunun için de gerekli adımları atmaktan çekinmeyiz" diye konuştu.  
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, yüksek faiz uygulayan ve gününden önce kredi çağıran bankaları uyardı, "Kendi listeme bakarım" diyen bankalara da acımayacağız. dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, yüksek faiz uygulayan ve gününden önce kredi çağıran bankaları uyardı, "Kendi listeme bakarım" diyen bankalara da acımayacağız. dedi.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkcii sicil affıyla ilgili bilgiler verirken, yüksek faiz uygulayan ve gününden önce kredi çağıran bankalara çok sert uyarıda bulundu.

 

Sicil affından 12,5 milyona yakın kurum ve işletme bundan faydalanacak. Çekini, kredisini, kredi kartını ödeyemeyenler, sonradan ödese dahi 5 sene kara listeye giriyor. Buralarda yazıldığı için de ikinci krediyi alamıyorlardı.

 

Yeni düzenlemeyle çeklerinizi, senetlerinizi, borçlarınızı ödemişseniz veya 6 ay içinde öderseniz sicil banka tarafından dikkate alınmayacak.

 

Size yeni bir beyaz sayfa açılacak. Yeniden kredi kartı, kredi, ticari kredi kullanabileceksiniz. Bankaların uygulamaları çok önemli. Resmi Gazete'de çıktıktan sonra da dikkatli şekilde izleyeceğiz.

 

BANKALARA SERT UYARI

 

"Kendi listeme bakarım" diyen bankalara da acımayacağız. Biz insanlarımızın hayatına beyaz sayfayla başlamasını istiyoruz. Biz esnafa yeni krediler vereceğiz. 0 faizli kredileri kullanamadığını görüyoruz bazı esnafların. Özellikle KOBİ ve esnaflar için çok önemli bunlar" dedi. Bankaların faizlerine ilişkin de görüş veren Tüfenkci, "Cumhurbaşkanımız tarafından uyarılar yapılıyor. Piyasa şartlarını zorlayan bankalarla ilgili uyarılar yapıyor. Bankanın haksız kazança yol açmaması gerekir. Gününden önce kredileri çağırma gibi, leasing kredilerini günü gelmeden çağırmalarını doğru bulmuyoruz. Bunun için de gerekli adımları atmaktan çekinmeyiz" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.