MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Avanos'ta Mülteci Kadın Bohçası Sergileniyor

KÜLTÜR-SANAT 13.08.2018 - 13:50, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Avanos'ta Mülteci Kadın Bohçası Sergileniyor

Avanos Belediyesi ve Sığınmacı Göçmenler Dayanışma Derneği (SGDD) işbirliği ile “Mülteci Kadın Bohçası” Avanos’ta sergiye açıldı.
  Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğinin projesi kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerindeki mülteci kadınların katkılarıyla hazırlanan, 50 metre uzunluğundaki bohçanın yapımında 900 kadın destek verdi.   Suriye, Irak, İran, Afganistan gibi ülkelerindeki şiddetten kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteci kadınların acılarını, umutlarını, insanlıktan beklentilerini dile getirdikleri ve renkli kumaşlar, iplikler, boncuklar kullanarak el becerisi ile ortaya çıkardıkları bohça Taş Köprü ile Testi Heykeli arasındaki yürüyüş yolunda sergileniyor.   Umutla baktıkları dünyaya ve insanlığa daha yaşanabilir bir hayat için çeşitli dillerde yazılmış dilekler, mesajlar ve resimler içeren mülteci kadın bohçası bir süre daha Kızılırmak kenarındaki yürüyüş alanında sergilenecek.
Avanos Belediyesi ve Sığınmacı Göçmenler Dayanışma Derneği (SGDD) işbirliği ile “Mülteci Kadın Bohçası” Avanos’ta sergiye açıldı.

 

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğinin projesi kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerindeki mülteci kadınların katkılarıyla hazırlanan, 50 metre uzunluğundaki bohçanın yapımında 900 kadın destek verdi.

 

Suriye, Irak, İran, Afganistan gibi ülkelerindeki şiddetten kaçarak Türkiye’ye sığınan mülteci kadınların acılarını, umutlarını, insanlıktan beklentilerini dile getirdikleri ve renkli kumaşlar, iplikler, boncuklar kullanarak el becerisi ile ortaya çıkardıkları bohça Taş Köprü ile Testi Heykeli arasındaki yürüyüş yolunda sergileniyor.

 

Umutla baktıkları dünyaya ve insanlığa daha yaşanabilir bir hayat için çeşitli dillerde yazılmış dilekler, mesajlar ve resimler içeren mülteci kadın bohçası bir süre daha Kızılırmak kenarındaki yürüyüş alanında sergilenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.