Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Avanos'ta 13 okul beyaz bayrakla ödüllendirildi

SAĞLIK 16.11.2018 - 12:36, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Avanos'ta 13 okul beyaz bayrakla ödüllendirildi

Avanos İlçesi Mehmet Akif Ersoy ortaokulunda Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
  Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” projeleri ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.   Bu kapsamda bu güne kadar Nevşehir de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde toplam 219 okul "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanırken, 48 okul da "Beslenme Dostu Okul" olmaya layık görülmüştür.   Toplantıya Avanos Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Öçal, Avanos İlçe Entegre Hastanesi Başhekimi Adnan Kakilli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Berk ve ilçe okul müdürleri katıldı.   Toplantıda “Beyaz Bayrak Projesi” sunumu ve “Beslenme Dostu Okul” Projesi sunumları yapıldı. Toplantı sonunda hak eden 13 okula pirinç levha ve beyaz bayrakları Kaymakam Murat Çağrı Erdinç tarafından takdim edildi.
Avanos İlçesi Mehmet Akif Ersoy ortaokulunda Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” projeleri ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

 

Bu kapsamda bu güne kadar Nevşehir de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde toplam 219 okul "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanırken, 48 okul da "Beslenme Dostu Okul" olmaya layık görülmüştür.

 

Toplantıya Avanos Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hakan Öçal, Avanos İlçe Entegre Hastanesi Başhekimi Adnan Kakilli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Berk ve ilçe okul müdürleri katıldı.

 

Toplantıda “Beyaz Bayrak Projesi” sunumu ve “Beslenme Dostu Okul” Projesi sunumları yapıldı. Toplantı sonunda hak eden 13 okula pirinç levha ve beyaz bayrakları Kaymakam Murat Çağrı Erdinç tarafından takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.