Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Ariana Otel Türkiye'nin En İyileri Arasında Yer Aldı

TURİZM 23.05.2016 - 22:30, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

Ariana Otel Türkiye'nin En İyileri Arasında Yer Aldı

Nevşehir’in Uçhisar Kasabasında 2012 yılında yapımına başlanılan ve Ankara Mimarlar Odası tarafından mahkemeye başvurularak yapımına 11 ay ara verilen Ariana Otel, Türkiye Mimarlar Odası 15. Ulusal Mimarlık Ödülleri yarışmasında finale kaldı.
  Nevşehir’in Uçhisar Kasabasında 2012 yılında yapımına başlanılan ve Ankara Mimarlar Odası tarafından mahkemeye başvurularak yapımına 11 ay ara verilen Ariana Otel, Türkiye Mimarlar Odası 15. Ulusal Mimarlık Ödülleri yarışmasında finale kaldı. Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya Bölgesinde 2012 yılında yapımına başlanılan ancak Ankara Mimarlar Odası tarafından otelin inşaat yapımı ruhsatının iptali için mahkemeye başvurulan ve yapımına 11 ay süre ile ara verilen Uçhisar Ariana Otel, Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) tarafından 15. Ulusal Mimarlık Ödüllerinin en yaygın ve önemli kategorisi olan “Yapı Dalında Ödül Adaylığı” nda finale kalan oteller arasında yer aldı. Mimarlar Odası tarafından beş kişilik seçici kurul yüzü aşkın başvuru arasından Ariana projesini ödül adayı (finalist proje) olmaya ve sergilemeye değer 14 projeden birisi olarak belirledi. Ariana Otel İnşaat Proje Koordinatörü Sercan Soybaş yaptığı açıklamada Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği tarafından yapılan yarışmada otelimiz yapı dalında ödül adaylığına layık görüldü. Ancak Ankara Mimarlar Odası Şubesinin yaptığı itiraz üzerine oda yönetiminin bağımsız seçici kurul değerlendirmesine rağmen Ariana projesini ödül süreci ve sergisi dışında tutma kararı aldığını öğrenmiş bulunuyoruz dedi. Ariana Otel İnşaat Proje Koordinatörü Sercan Soybaş ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti;  “Mimarlar Odası Ankara şubesinin çevre dokusuna ve bölge mimarisine uyumsuz diyerek dava ettiği, kaybettiği, daha sonra mahkeme kararına itiraz ederek Danıştaya taşıdığı ve devam etmekte olan davaya konu olan Uçhisar’daki Ariana Sustanabile Luxury Lodge projesi bu yıl düzenlenen Türkiye Mimarlar Odası XV. Ulusal Mimarlık Ödülleri’nin en yaygın ve önemli kategorisi olan Yapı Dalında ödül adaylığına değer bulundu. Mimarlar Odası tarafından belirlenen 5 kişilik seçici kurul yüzü aşkın başvuru arasından Ariana projesini Ödül Adayı (finalist proje) olmaya ve sergilenmeye değer 14 projeden birisi olarak belirledi. Sonuçları 16 Mayıs tarihinde Ankara’da ilan edilen ödül programına Mimarlar Odası Ankara şubesinin yaptığı itiraz üzerine oda yönetiminin bağımsız seçici kurul değerlendirmesine rağmen Ankara Şubesine arka çıkarak Ariana projesini ödül süreci ve sergisi dışında tutma kararı aldığı öğrenildi. Mimarlar Odası genel merkezinin bu kararını yadırgıyor ve protesto ediyoruz; ancak bu keyfi ve antidemokratik tasarruf projemizin değerinin tarafsız bir seçici kurul tarafından ülkenin en yaygın ve önemli mimarlık ödülünde tescil edilmesi gerçeğini değiştirmemektedir. Aksine böylece Ankara şubesinin tüm nesnel kanıtlara rağmen israrla sürdürdüğü haksız iddialarının imar açısından olduğu gibi mimari açıdan da geçersizliği bir kez daha doğrulanmış bulunmaktadır. Projemizle ve mimari düzeyi ile bir kez daha gurur duyuyoruz. Projenin ve değerli tasarım ekibinin zarar gören manevi haklarını tazmin için yapılacak girişimlerin de destekçisi olacağız.” 
Nevşehir’in Uçhisar Kasabasında 2012 yılında yapımına başlanılan ve Ankara Mimarlar Odası tarafından mahkemeye başvurularak yapımına 11 ay ara verilen Ariana Otel, Türkiye Mimarlar Odası 15. Ulusal Mimarlık Ödülleri yarışmasında finale kaldı.

 

Nevşehir’in Uçhisar Kasabasında 2012 yılında yapımına başlanılan ve Ankara Mimarlar Odası tarafından mahkemeye başvurularak yapımına 11 ay ara verilen Ariana Otel, Türkiye Mimarlar Odası 15. Ulusal Mimarlık Ödülleri yarışmasında finale kaldı.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya Bölgesinde 2012 yılında yapımına başlanılan ancak Ankara Mimarlar Odası tarafından otelin inşaat yapımı ruhsatının iptali için mahkemeye başvurulan ve yapımına 11 ay süre ile ara verilen Uçhisar Ariana Otel, Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) tarafından 15. Ulusal Mimarlık Ödüllerinin en yaygın ve önemli kategorisi olan “Yapı Dalında Ödül Adaylığı” nda finale kalan oteller arasında yer aldı. Mimarlar Odası tarafından beş kişilik seçici kurul yüzü aşkın başvuru arasından Ariana projesini ödül adayı (finalist proje) olmaya ve sergilemeye değer 14 projeden birisi olarak belirledi.

Ariana Otel İnşaat Proje Koordinatörü Sercan Soybaş yaptığı açıklamada Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği tarafından yapılan yarışmada otelimiz yapı dalında ödül adaylığına layık görüldü. Ancak Ankara Mimarlar Odası Şubesinin yaptığı itiraz üzerine oda yönetiminin bağımsız seçici kurul değerlendirmesine rağmen Ariana projesini ödül süreci ve sergisi dışında tutma kararı aldığını öğrenmiş bulunuyoruz dedi.

Ariana Otel İnşaat Proje Koordinatörü Sercan Soybaş ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

 “Mimarlar Odası Ankara şubesinin çevre dokusuna ve bölge mimarisine uyumsuz diyerek dava ettiği, kaybettiği, daha sonra mahkeme kararına itiraz ederek Danıştaya taşıdığı ve devam etmekte olan davaya konu olan Uçhisar’daki Ariana Sustanabile Luxury Lodge projesi bu yıl düzenlenen Türkiye Mimarlar Odası XV. Ulusal Mimarlık Ödülleri’nin en yaygın ve önemli kategorisi olan Yapı Dalında ödül adaylığına değer bulundu. Mimarlar Odası tarafından belirlenen 5 kişilik seçici kurul yüzü aşkın başvuru arasından Ariana projesini Ödül Adayı (finalist proje) olmaya ve sergilenmeye değer 14 projeden birisi olarak belirledi. Sonuçları 16 Mayıs tarihinde Ankara’da ilan edilen ödül programına Mimarlar Odası Ankara şubesinin yaptığı itiraz üzerine oda yönetiminin bağımsız seçici kurul değerlendirmesine rağmen Ankara Şubesine arka çıkarak Ariana projesini ödül süreci ve sergisi dışında tutma kararı aldığı öğrenildi.

Mimarlar Odası genel merkezinin bu kararını yadırgıyor ve protesto ediyoruz; ancak bu keyfi ve antidemokratik tasarruf projemizin değerinin tarafsız bir seçici kurul tarafından ülkenin en yaygın ve önemli mimarlık ödülünde tescil edilmesi gerçeğini değiştirmemektedir. Aksine böylece Ankara şubesinin tüm nesnel kanıtlara rağmen israrla sürdürdüğü haksız iddialarının imar açısından olduğu gibi mimari açıdan da geçersizliği bir kez daha doğrulanmış bulunmaktadır.

Projemizle ve mimari düzeyi ile bir kez daha gurur duyuyoruz. Projenin ve değerli tasarım ekibinin zarar gören manevi haklarını tazmin için yapılacak girişimlerin de destekçisi olacağız.” 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.