Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

Anız yakanın vay haline

GÜNCEL 21.07.2020 - 11:05, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:49
 

Anız yakanın vay haline

Anız yakılmasının önlenmesine yönelik Valilik tebliği yayımlandı.
  NEVŞEHİR(MHA) Anız yakılmasının önlenmesine yönelik Valilik tebliği yayımlandı.   Tebliğe göre; il genelinde anız yakanlara hektar başına 73.68 Tl para cezası da öngörülüyor.   Hasat öncesinde, hasat sırasında ve sonrasında yangın duyuruları yapılarak, denetimler artırılacak, yangına sebep olanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Anız yangınlarınınönlenmesine ilişkin, ilgili kurumlarla koordinasyon içinde çalışmalar yapılacaktır.Yasaklara uymayanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanununun ilgili hükümleri doğrultusunda cezai işlem uygulanacak.   2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 20. Maddesine dayanılarak, 2020 yılında kanuna31 Aralık 2019 tarih aykırılık halinde uygulanacak idari para cezaları, ve 30995 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2020/1 No'lu Tebliğ'de belirlendi.   Söz konusu tebliğde "2872 Sayılı Çevre kanunun 20 inci maddesinin (l) bendine aykırı olarak anız yakanlara her dekar için 73,68 TL. (yetmiş üç lira altmış sekiz kuruş) idari para cezası verilir." hükmü ile "Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskûn mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat artırılır" hükmü uygulanacak.
Anız yakılmasının önlenmesine yönelik Valilik tebliği yayımlandı.

 

NEVŞEHİR(MHA) Anız yakılmasının önlenmesine yönelik Valilik tebliği yayımlandı.

 

Tebliğe göre; il genelinde anız yakanlara hektar başına 73.68 Tl para cezası da öngörülüyor.

 

Hasat öncesinde, hasat sırasında ve sonrasında yangın duyuruları yapılarak, denetimler artırılacak, yangına sebep olanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Anız yangınlarınınönlenmesine ilişkin, ilgili kurumlarla koordinasyon içinde çalışmalar yapılacaktır.Yasaklara uymayanlar hakkında 2872 Sayılı Çevre Kanununun ilgili hükümleri doğrultusunda cezai işlem uygulanacak.

 

2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun 20. Maddesine dayanılarak, 2020 yılında kanuna31 Aralık 2019 tarih aykırılık halinde uygulanacak idari para cezaları, ve 30995 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2020/1 No'lu Tebliğ'de belirlendi.

 

Söz konusu tebliğde "2872 Sayılı Çevre kanunun 20 inci maddesinin (l) bendine aykırı olarak anız yakanlara her dekar için 73,68 TL. (yetmiş üç lira altmış sekiz kuruş) idari para cezası verilir." hükmü ile "Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerler ile meskûn mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat artırılır" hükmü uygulanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.