MEHMET SAVRAN
Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

AK Parti ve MHP'nin Kozmik Odası Bulundu

GÜNCEL 29.11.2016 - 16:52, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

AK Parti ve MHP'nin Kozmik Odası Bulundu

AK Parti ile MHP arasında sürdürülen anayasa değişikliği çalışmalarında kullanılan Kozmik Oda ortaya çıktı.
AK Parti ile MHP arasında sürdürülen anayasa değişikliği çalışmalarında kullanılan Kozmik Oda ortaya çıktı.   MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, görüşmelerin tarafsız bölgede yapıldığını belirterek, “Daha önce Dışişleri Komisyonu’nun kullandığı ve mini anayasa paketi görüşmelerinde çalıştığımız odada toplandık. Bu oda nöbetçi bakanların kullandıkları odanın üstünde bulunuyor” dedi.   HASSASİYETLERİMİZ KABUL GÖRDÜ Mehmet Parsak, AK Parti ile MHP’nin Cumhurbaşkanlığı  sistemine geçişin yolunu açan çalışmalarda sona yaklaşıldığını açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin  pürüzleri gidermek amacıyla bir araya geleceklerini anımsatan Parsak,  ihtiyaç duyulması halinde iki partinin kurmaylarının yeniden bir araya gelme olasılıklarının bulunduğunu söyledi. Parsak, “İki liderin bir araya gelip pürüzleri gidermesinin ardından  ihtiyaç çıkarsa AK Parti ve MHP temsilcileri redaksiyon amaçlı da olsa yeniden bir araya gelebilir. Bizim taleplerimiz konusunda bazı revizyon yapıldı. Liderlerin siyasi tercihleri haline getirildi. AK Parti tarafından, bazı hassasiyetlerimiz kabul gördü. Ne yokuşa sürmek için çaba gösterdik, ne de hemen bir çözüm bulunsun diye bir gayret gösterdik. Aristo mantığı ile değil, kuantum mantığı ile hareket ettik” dedi.       CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINDA FAKÜLTE ŞARTI KALKIYOR Öte yandan AK Parti ile MHP arasında sürdürülen görüşmelerde Cumhurbaşkanlığı seçilme koşullarını düzenleyen anayasanın 101. Maddesinin de ele alındığı ortaya çıktı. AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu Ak Parti’nin  anayasa değişiklik teklifinde  yer alan “Yükseköğrenim” görme koşulunu “Yüksekokul”olarak değiştirilmesini istediklerini söyledi.      Siyasetteki en yüksek zirve olan cumhurbaşkanlığına kimlerin seçilebileceği, seçilme koşulları Anayasa’da düzenleniyor. 1982 Anayasası 104. maddede, “Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder; Anayasanın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir” tanımıyla ‘Devletin başı’ kabul edilen cumhurbaşkanlığına seçilmek için aranan koşullar sayılıyor.    
AK Parti ile MHP arasında sürdürülen anayasa değişikliği çalışmalarında kullanılan Kozmik Oda ortaya çıktı.

AK Parti ile MHP arasında sürdürülen anayasa değişikliği çalışmalarında kullanılan Kozmik Oda ortaya çıktı.

 

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, görüşmelerin tarafsız bölgede yapıldığını belirterek, “Daha önce Dışişleri Komisyonu’nun kullandığı ve mini anayasa paketi görüşmelerinde çalıştığımız odada toplandık. Bu oda nöbetçi bakanların kullandıkları odanın üstünde bulunuyor” dedi.

 

HASSASİYETLERİMİZ KABUL GÖRDÜ

Mehmet Parsak, AK Parti ile MHP’nin Cumhurbaşkanlığı  sistemine geçişin yolunu açan çalışmalarda sona yaklaşıldığını açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin  pürüzleri gidermek amacıyla bir araya geleceklerini anımsatan Parsak,  ihtiyaç duyulması halinde iki partinin kurmaylarının yeniden bir araya gelme olasılıklarının bulunduğunu söyledi. Parsak, “İki liderin bir araya gelip pürüzleri gidermesinin ardından  ihtiyaç çıkarsa AK Parti ve MHP temsilcileri redaksiyon amaçlı da olsa yeniden bir araya gelebilir. Bizim taleplerimiz konusunda bazı revizyon yapıldı. Liderlerin siyasi tercihleri haline getirildi. AK Parti tarafından, bazı hassasiyetlerimiz kabul gördü. Ne yokuşa sürmek için çaba gösterdik, ne de hemen bir çözüm bulunsun diye bir gayret gösterdik. Aristo mantığı ile değil, kuantum mantığı ile hareket ettik” dedi.

 

 

 

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINDA FAKÜLTE ŞARTI KALKIYOR

Öte yandan AK Parti ile MHP arasında sürdürülen görüşmelerde Cumhurbaşkanlığı seçilme koşullarını düzenleyen anayasanın 101. Maddesinin de ele alındığı ortaya çıktı. AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu Ak Parti’nin  anayasa değişiklik teklifinde  yer alan “Yükseköğrenim” görme koşulunu “Yüksekokul”olarak değiştirilmesini istediklerini söyledi.

 

 

 Siyasetteki en yüksek zirve olan cumhurbaşkanlığına kimlerin seçilebileceği, seçilme koşulları Anayasa’da düzenleniyor. 1982 Anayasası 104. maddede, “Cumhurbaşkanı Devletin başıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil eder; Anayasanın uygulanmasını, Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetir” tanımıyla ‘Devletin başı’ kabul edilen cumhurbaşkanlığına seçilmek için aranan koşullar sayılıyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.