Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

AK Parti Amblemiyle Büyük Benzerlik Şaşırtıyor

SİYASET 18.08.2016 - 11:28, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

AK Parti Amblemiyle Büyük Benzerlik Şaşırtıyor

AK Parti’nin amblemindeki ampul ile neredeyse birebir örtüşen bir başka amblem de çok eskilere dayanıyor.
AK Parti’nin amblemindeki ampul ile neredeyse birebir örtüşen bir başka amblem de çok eskilere dayanıyor.       Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1971 yılında henüz ilkokul 5. Sınıftayken kendi okulunun kullandığı amblem ile AK Parti’nin ambleminin bu kadar benzerlik göstermesi “tevafuk mu?” sorularını akıllara getiriyor.       Recep Tayyip Erdoğan 1970-1971 Eğitim Öğretim yılında İstanbul İmam Hatip Orta Okulu’nda 5. sınıfta öğrenciydi. Okulun yılsonu hatırası olarak hazırlanan fotoğrafta Cumhurbaşkanı Erdoğan en üstte ve ortada kendisine yer bulmuştu. İşin ilginç tarafı ise okulun hazırladığı fotoğrafın 30 yıl sonra kurulan AK Parti’nin amblemi ile aynı temayı kullanıyor olması.     Tevafuk mudur? Yoksa Sayın Erdoğan, henüz ilkokul sıralarındayken 30 yıl sonrasını hayal mi etmiştir bilinmez ama aradaki benzerlik herkesi meraklandırıyor.   Belki bu sorunun cevabını en iyi Şehit Erol Olçak verebilirdi ancak AK Parti’nin reklam danışmanı ve amblemin belirlenmesinde büyük rol oynayan Erol Olçak 15 Temmuz gecesi hain fetöcüler tarafından şehit edildi.   AK Parti Ambleminin Anlamı AK Parti'nin ambleminde ampulün anlamı şöyle anlatılıyor: "Ampul; ışığı, aydınlığı, şeffaf yönetimi ifade eder. Yanma, hareketi ve gayreti, etrafındaki yedi ışık hüzmesi, Türkiye'nin yedi bölgesini temsil eder." Partinin logoda kullandığı sarı rengin, ışık ve umutla birlikte canlılığı, tevazuyu, bilgiyi ve bilgeliği simgelediği belirtiliyor. Siyah; güç, otorite ve bağlılık; mavi ise sakinlik ve güven işareti olarak görülüyor.  
AK Parti’nin amblemindeki ampul ile neredeyse birebir örtüşen bir başka amblem de çok eskilere dayanıyor.

AK Parti’nin amblemindeki ampul ile neredeyse birebir örtüşen bir başka amblem de çok eskilere dayanıyor.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1971 yılında henüz ilkokul 5. Sınıftayken kendi okulunun kullandığı amblem ile AK Parti’nin ambleminin bu kadar benzerlik göstermesi “tevafuk mu?” sorularını akıllara getiriyor.

 

 

 

Recep Tayyip Erdoğan 1970-1971 Eğitim Öğretim yılında İstanbul İmam Hatip Orta Okulu’nda 5. sınıfta öğrenciydi. Okulun yılsonu hatırası olarak hazırlanan fotoğrafta Cumhurbaşkanı Erdoğan en üstte ve ortada kendisine yer bulmuştu. İşin ilginç tarafı ise okulun hazırladığı fotoğrafın 30 yıl sonra kurulan AK Parti’nin amblemi ile aynı temayı kullanıyor olması.

 

 

Tevafuk mudur? Yoksa Sayın Erdoğan, henüz ilkokul sıralarındayken 30 yıl sonrasını hayal mi etmiştir bilinmez ama aradaki benzerlik herkesi meraklandırıyor.

 

Belki bu sorunun cevabını en iyi Şehit Erol Olçak verebilirdi ancak AK Parti’nin reklam danışmanı ve amblemin belirlenmesinde büyük rol oynayan Erol Olçak 15 Temmuz gecesi hain fetöcüler tarafından şehit edildi.

 

AK Parti Ambleminin Anlamı

AK Parti'nin ambleminde ampulün anlamı şöyle anlatılıyor: "Ampul; ışığı, aydınlığı, şeffaf yönetimi ifade eder. Yanma, hareketi ve gayreti, etrafındaki yedi ışık hüzmesi, Türkiye'nin yedi bölgesini temsil eder." Partinin logoda kullandığı sarı rengin, ışık ve umutla birlikte canlılığı, tevazuyu, bilgiyi ve bilgeliği simgelediği belirtiliyor. Siyah; güç, otorite ve bağlılık; mavi ise sakinlik ve güven işareti olarak görülüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.