Sitenin sağında bir giydirme reklam
NEMS

2. Nevşehir Uluslararası Kültür ve Tarih Sempozyumu Sona Erdi

GÜNCEL 05.05.2016 - 15:13, Güncelleme: 01.08.2022 - 12:48
 

2. Nevşehir Uluslararası Kültür ve Tarih Sempozyumu Sona Erdi

Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın Haziran 1726 tarihli fermanıyla 18-20 hanelik bir köy olan Muşkara’nın Nevşehir adıyla anılmasının ve kaza statüsüne kavuşmasının 290. yılı vesilesiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir Valiliği iş birliği ile 2-4 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen ‘2. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu’ sona erdi.
Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın Haziran 1726 tarihli fermanıyla 18-20 hanelik bir köy olan Muşkara’nın Nevşehir adıyla anılmasının ve kaza statüsüne kavuşmasının 290. yılı vesilesiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir Valiliği  iş birliği ile 2-4 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen ‘2. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu’ sona erdi.   Üniversite Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezinde bulunan; Damat İbrahim Paşa, Gülşehri, Mustafa Hayri Efendi, Refik Başaran, Hakkı Atamulu, Avanoslu Selahattin ve Karavezir salonlarında 41 oturumda 200 katılımcı ile 153 bildirinin ele alındığı  ‘Tarih ve Kültür Sempozyum’un kapanış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç yaptı.   Rektör Kılıç konuşmasında “İlkini 2011 yılında düzenlediğimiz Tarih ve Kültür Sempozyumumuzun ikincisini bu yıl Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın Muşkara köyünden bir şehir oluşturmaya başlaması ve ferman yayınlamasının 290. yılı dolayısıyla  Nevşehir Valiliği işbirliğinde düzenledik. İki gün süren ve 41 oturumda 200 katılımcıyla 153 bildirinin sunulduğu sempozyumumuza öncelikle bildirileriyle katılan değerli hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten de sempozyumumuz, her yönüyle Nevşehir’e yakışır, Nevşehir’in tarihine ışık tutacak birbirinden değerli bilgi ve belgelerin yer aldığı çok yönlü ve verimli bir sempozyum oldu.   Önceki sempozyumumuzda olduğu gibi bu sempozyumumuzda yer alan bildirilerinizi Nevşehir’e yakışır bir şekilde 8 ciltlik bir kitap haline getireceğiz. Tekrar bu sempozyumda yer alan bildirilerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.   Değerlendirme ve kapanış oturumunun ardından sempozyum, toplu fotoğraf çekimi ve bölge gezisi ile son buldu.  
Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın Haziran 1726 tarihli fermanıyla 18-20 hanelik bir köy olan Muşkara’nın Nevşehir adıyla anılmasının ve kaza statüsüne kavuşmasının 290. yılı vesilesiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir Valiliği iş birliği ile 2-4 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen ‘2. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu’ sona erdi.

Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın Haziran 1726 tarihli fermanıyla 18-20 hanelik bir köy olan Muşkara’nın Nevşehir adıyla anılmasının ve kaza statüsüne kavuşmasının 290. yılı vesilesiyle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Nevşehir Valiliği  iş birliği ile 2-4 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen ‘2. Uluslararası Nevşehir Tarih ve Kültür Sempozyumu’ sona erdi.

 

Üniversite Prof. Dr. Filiz Kılıç Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezinde bulunan; Damat İbrahim Paşa, Gülşehri, Mustafa Hayri Efendi, Refik Başaran, Hakkı Atamulu, Avanoslu Selahattin ve Karavezir salonlarında 41 oturumda 200 katılımcı ile 153 bildirinin ele alındığı  ‘Tarih ve Kültür Sempozyum’un kapanış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç yaptı.

 

Rektör Kılıç konuşmasında “İlkini 2011 yılında düzenlediğimiz Tarih ve Kültür Sempozyumumuzun ikincisini bu yıl Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın Muşkara köyünden bir şehir oluşturmaya başlaması ve ferman yayınlamasının 290. yılı dolayısıyla  Nevşehir Valiliği işbirliğinde düzenledik. İki gün süren ve 41 oturumda 200 katılımcıyla 153 bildirinin sunulduğu sempozyumumuza öncelikle bildirileriyle katılan değerli hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten de sempozyumumuz, her yönüyle Nevşehir’e yakışır, Nevşehir’in tarihine ışık tutacak birbirinden değerli bilgi ve belgelerin yer aldığı çok yönlü ve verimli bir sempozyum oldu.

 

Önceki sempozyumumuzda olduğu gibi bu sempozyumumuzda yer alan bildirilerinizi Nevşehir’e yakışır bir şekilde 8 ciltlik bir kitap haline getireceğiz. Tekrar bu sempozyumda yer alan bildirilerin şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Değerlendirme ve kapanış oturumunun ardından sempozyum, toplu fotoğraf çekimi ve bölge gezisi ile son buldu.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve lalehaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.